TERMENI ȘI CONDIȚII SITE RTC.RO

 

1. Definiții

În cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, dacă din context nu rezultă altfel, înțelesurile specificate mai jos:

MĂRCI ÎNREGISTRATE: reprezintă mărcile înregistrate ale RTC Proffice Experience S.A.( intitulat generic “RTC”) cum ar fi, dar fără a se limita la denumirea RTC.

SITE: reprezintă SITE-ul Internet aparținând RTC, care se află la adresa www.rtc.ro , prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informații privind serviciile și produsele oferite / asigurate de către RTC.

RTC: reprezintă societatea RTC Proffice Experience S.A., cu sediul social in București, Bd. Tudor Vladimirescu, nr. 29, sector 5, AFI TECH PARK1, etaj 1, spațiul 1, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J40/23411/1994, având Codul Unic de Înregistrare 6562512, atribut fiscal RO.

UTILIZATOR: reprezintă orice persoană fizică în vârstă de minimum 16 ani impliniți sau o persoană juridică ce accesează SITE-ul, în scopuri private sau profesionale și care a acceptat TERMENII ȘI CONDIȚIILE prezentului SITE sau a oricărui alt acord de utilizare existent între RTC și această persoană, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare.

UTILIZARE ABUZIVĂ: reprezintă utilizarea SITE-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor si ale legislației în vigoare sau în orice alt mod care poate produce prejudicii RTC.

 

2. Conținutul site-ului

2.1. Informațiile publicate pe SITE sunt informații de interes general despre RTC, produsele comercializate de acesta, ale partenerilor săi cât și alte informații considerate de RTC ca fiind de interes pentru UTILIZATORI.

2.2. Informațiile sunt puse la dispoziția UTILIZATORILOR de regulă, în mod gratuit. RTC își rezerva dreptul de a implementa anumite servicii pe SITE ce vor fi oferite contra cost UTILIZATORILOR.

2.3. RTC este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra SITE-ului, respectiv asupra designului și conținutului acestuia precum și asupra tuturor Mărcilor înregistrate de RTC și publicate pe SITE.

UTILIZATORUL are obligația de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuală ale RTC, prevăzute de legislația în vigoare.

 

3. Utilizarea site-ului

3.1. UTILIZATORUL se obligă să acceseze și să utilizeze SITE-ul în scopuri și prin mijloace care să nu constituie o utilizare abuzivă.

 

4. Limitarea răspunderii RTC Proffice Experience S.A.

4.1. Răspunderea pentru conținutul SITE-ului.
RTC nu este și nu poate fi făcut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratețea sau neactualizarea informațiilor publicate sau menținute pe SITE, care nu se datorează culpei sale.

4.2. În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse/promoții au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul telefonic/e-mail în cel mai scurt timp, despre eroarea apărută, dacă produsul nu s-a livrat încă.

4.3. Caracteristicile produselor prezentate pe SITE sunt preluate / puse la dispoziție de producători și/ furnizori și RTC nu își asumă răspunderea pentru corectitudinea acestor informații.

4.4. Prețurile produselor de pe acest SITE sunt informative și pot suferi modificări neanunțate. Promoțiile prezentate pe SITE sunt valabile în perioada de timp menționată.

În cazul în care nu se menționează o perioadă de timp, acestea sunt valabile în limita stocurilor disponibile.

Toate produsele prezentate pe acest SITE sunt disponibile în limita stocului fizic disponibil. În cazul epuizării stocului reprezentantul RTC va oferi alternative prin prezentarea altor produse asemănătoare ca și aspect și specificații tehnice cu produsul comandat al cărui stoc s-a epuizat.

4.5. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului fără notificare prealabilă de către producători.

4.6. RTC își rezervă dreptul să completeze și să modifice orice informație de pe SITE.

4.7. Orice problemă cauzată de produsele și / serviciile prezentate pe SITE se va soluționa pe cale amiabilă în termen de 15 zile lucrătoare de la data sesizării în scris a problemelor, de către UTILIZATOR.

 

5. Pierderi/Costuri suplimentare.

RTC nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul în care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor și condițiilor.

5.1. RTC nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site.

 

6.Utilizarea Browser-ului Internet. RTC garantează utilizarea optimă a Site-ului prin utilizarea minim a Internet Explorer 9.

6.1. Vă informăm că eventualele reclamații privind deficiențele estetice ale produselor, vor fi luate în considerare și vor fi analizate doar dacă acestea se reclamă în primele 48 ore de la momentul recepției produsului.

6.2. Modalitățile de plată pentru finalizarea unei comenzi online sunt:

- Persoane fizice – plata online cu cardul prin intermediul mobilpay.ro

Acceptăm plata cu carduri VISA, Master Card, Maestro și Visa Electron. Banii vor fi retrași din cont în momentul finalizării comenzii,  în urma completării datelor cardului în interfața procesatorului de plăti mobilpay.ro,  ce se va deschide din pagina coșului de cumpărături.

Va trebui să reintroduceți detaliile cardului de fiecare dată când veți face o comandă pe www.rtc.ro.  

- Persoane juridice:

1.         plata prin instrumente bancare, conform datelor stabilite contractual și negociate cu consultantul de vânzări RTC;

2.         plata în avans prin OP, pe baza unei proforme trimise pe email;

3.         plata în numerar se face la livrare, în lei, la valoarea din momentul confirmării telefonice a comenzii.

Conturile bancare pentru efectuarea plătilor se vor regăsi în contractul de vânzare precum și pe proformele și facturile emise de RTC.

Facturarea se face în funcție de modul de plată și de condițiile contractuale. Pentru plățile în avans, prin ordin de plată/virament bancar, va fi emisă o factură proformă imediat după plasarea și confirmarea comenzii pe site, factură ce va fi trimisă prin e-mail utilizatorului, pe baza căreia acesta va face plata. Dacă plata se face în numerar la livrare, factura fiscală va fi înmânată împreună cu coletul de marfă livrat de curier.

6.3. Înregistrarea comenzii nu reprezintă și confirmarea acesteia. După preluarea comenzii, aceasta va fi procesată de către operatorii noștri în vederea confirmării și stabilirii detaliilor de livrare. Termenul estimativ de livrare este de 1-3 zile lucrătoare de la confirmarea comenzii, dar nu mai tarziu de 15 zile.

6.4. În perioada sărbătorilor de Paște, de iarnă, a evenimentului Black Friday, precum și pe toată durata altor campanii ale companiei, procesarea unei comenzi precum și livrarea acesteia poate dura între 7-10 zile lucrătoare, dar nu mai mult de 15 zile lucrătoare.

6.5. Livrarea. Cumpărătorul are dreptul să nu accepte bunurile livrate în cazul în care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate în pagina produsului. În acest caz, RTC își asumă responsabilitatea aducerii produselor la conformitate.

6.6. Cumpărătorul va intra în proprietatea bunurilor după semnarea documentului de transport și efectuarea plății (dacă aceasta nu a fost în prealabil efectuată) către curier.

6.7. Livrarea produselor se face la nivel național, prin intermediul unei firme de curierat contractate de RTC. Pentru livrarea prin curierat rapid, tariful de livrare este de 13.99 lei cu TVA pentru comenzi mai mici de 300 de lei cu TVA și gratuit pentru comenzile de peste 300 de lei cu TVA. În cazul în care există un contract între RTC și cumpărător persoană juridică, în care sunt specificate alte condiții, acestea se vor aplica în conformitate.

6.9. Returul produselor

- în cazul persoanelor fizice: conform OUG nr. 34/2014 cumpărătorul are posibilitatea de a se retrage din contractul la distanță în termen de 14 zile începând de la ziua în care intră în posesia fizică a produsului.

Aveți posibilitatea ca în acest termen să returnați produsul, nefiind obligatoriu ca acesta să fie returnat în ambalajul original. Puteți trimite un email cu solicitarea la sesizari@rtc.ro sau ne puteți comunica intenția dumneavoastră (declarație neechivocă) de retur în orice alt mod (în scris - plic la poștă/curier, prin telefon, etc.) dar nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.  

În procesul de retur, puteți folosi orice serviciu de expediție.

 

- în cazul persoanelor juridice - returul mărfurilor se face numai după înştiinţarea şi obţinerea acordului Vânzătorului privind detaliile de retur. Puteți solicita informații accesând rubrica Ajutor, disponibilă în Contul Meu, după introducerea datelor de logare persoane juridice.

Suma va fi returnată după cum urmează:

-pentru Comenzile achitate cu card online/ordin de plata -> prin restituire în contul din care a fost efectuată plata;

-pentru Comenzile achitate ramburs -> prin virament bancar în contul indicat de beneficiar

 

Fac excepție de la retur produsele care sunt deteriorate, nefuncționale din culpa exclusivă a cumparătorului, produsele a căror licență a fost activată după achiziție, produse pentru care nu poate fi dovedită proveniența, produse realizate sau personalizate la cerere sau care prin desigilare nu mai pot fi reutilizate din punct vedere igienco-sanitar ( informații complete ARTICOLUL 16/ OUG 34/2014 - Exceptări de la dreptul de retragere)

 

7. Accesarea SITE-ului  www.rtc.ro
Aceasta implică acceptul UTILIZATORILOR ca datele lor personale să fie păstrate și prelucrate de compania RTC. Informațiile pe care ni le transmiteți sunt tratate cu maximă confidențialitate și exclusiv în scopurile pentru care au fost colectate.

Scopurile prelucrării acestor date sunt: crearea unui cont de utilizator pentru achiziționarea produselor, livrarea produselor comandate, abonarea la ofertele noastre (consimțământul utilizatorului), transmiterea de comunicări comerciale (consimțământul utilizatorului), transmiterea unor oferte pentru produsele complementare sau accesorii produselor cumpărate (în baza consimțamântul utilizatorului și în temeiul interesului legitim al societații RTC sau firmelor din grup), informarea utilizatorilor abonați  despre promoțiile RTC sau despre orice alte promoții sau activități desfășurate de RTC prin orice mijloace de comunicare (poștă, e-mail, telefon, SMS, etc.), crearea unei baze de date pentru realizarea de rapoarte statistice, etc.

În momentul contactării, utilizatorul va fi informat în legatură cu scopul acțiunii pentru care a fost contactat și i se va solicita consimțământul, dacă respectiva acțiune implică prelucrarea datelor lui personale și pentru aceasta este nevoie de acordul său.

RTC Proffice Experience S.A. este unicul deținător al informațiilor colectate de pe acest site. RTC Proffice Experience S.A.  se obligă ca datele personale să nu fie difuzate către terți prin vânzare, dezvăluire parțială sau închiriere.

RTC Proffice Experience S.A. poate dezvălui informațiile Dumneavoastră cu caracter personal unor firme din grup sau unor terți autorizați, cu care societatea a încheiat diverse contracte, toate acestea fiind validate de către Departamentul Juridic și urmate de acorduri de confidențialitate (Non-Disclosure Agreement) și/sau acorduri de prelucrare a datelor cu caracter personal (DPA).

În cazul în  care selectați opțiunea de a achita online cu plată cu un card bancar, RTC va transmite către procesatorul de plăti doar date referitoare la comanda dumneavoastră, fără a accesa și procesa alte date referitoare la cardul bancar.

Partenerii noștri oferă produse și servicii complementare celor achiziționate de pe www.RTC.ro; în baza acestor parteneriate, interacțiunii cu dumneavoastră, exercitării opțiunii de a vă abona la Newsletter, puteți fi contactat de reprezentanți ai transportatorului subcontractat în cazul în care ați optat pentru livrarea comenzii prin curier, datele dumneavoastră putând fi accesate și de către societățile care prestează servicii de (email) marketing, agenții publicitare, operatori de marketing direct care efectueaza diverse acțiuni specifice agreate de RTC.

Orice prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal se va face cu respectarea Politicii de securitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal 

8. Colectarea datelor 

Se face prin diverse modalități și instrumente specifice precum: soft profesional de urmărire a traficului, aplicația de gestiune a newsletter-ului, prin salvarea în baze de date a diverselor formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de către utilizatori, prin chestionare online etc.

Utilizam adresele IP pentru a analiza obiceiurile de navigare, a administra site-ul, a urmări interesele utilizatorilor și a aduna informații demografice pentru uz intern. Toate acestea au ca scop creșterea gradului de ușurință în utilizarea site-ului și publicarea unor informații cât mai relevante pentru interesele utilizatorilor.

 

9. Acces restricționat și (dez)abonare 

Prin accesarea site-ului, crearea unui cont de utilizator și plasarea comenzilor, clientul acceptă în mod expres Termenii și condițiile site-ului, modul de desfășurare a unei comenzi online așa cum este descris pe site.

Există zone în site care necesită înregistrare (vezi Înregistrare) sau abonare (vezi Newsletter).

În cazul newsletter-ului, fiecare ediție/alertă conține și modalitatea de dezabonare; odată accesată această opțiune, dezabonarea se aplica imediat, nefiind necesare alte confirmări din partea utilizatorilor. În funcție de tipul de înregistrare (creare cont site, abonare newsletter), utilizatorului îi pot fi solicitate date precum: nume, prenume, email, adresa, companie etc.

Unele date solicitate sunt obligatorii pentru a putea furniza bunul sau serviciul de care clientul este interesat.

Datele cu caracter personal vor fi utilizate în scopul derulării contractelor și procesării comenzilor dvs. Ulterior, datele vor fi salvate ținând cont de termenele de păstrare conform legislației fiscale și comerciale și atât timp cât este necesar pentru protejarea drepturilor RTC.

Pentru derularea în bune condiții a contractului de vânzare, după ce clientul și-a exprimat acordul, RTC poate contacta clientul, telefonic sau pe email dacă acesta, în timpul accesării site-ului furnizează datele de identificare și contact. În momentul lansării comenzii, clientul este de acord cu forma de comunicare ulterioară (telefonic sau electronic) și cu modul de operare al vânzătorului.

În cazul în care ați introdus datele dumneavoastră de contact, însă nu ați validat contul de utilizator, puteți fi contactat de un reprezentant RTC pentru a finaliza această procedura prin radierea datelor în cazul în care nu mai doriți să deveniți user sau prin acordarea asistenței și validarea contului. Această acțiune are ca temei juridic interesul nostru legitim de curățare și actualizare a bazei de date.

În cazul în care ați adăugat produse în Coșul de cumpărături, dar nu ați finalizat comanda, puteți fi contactat prin email sau telefonic de un reprezentant RTC, în care veți fi anunțat de faptul ca ați uitat produsele în coș. Această acțiune unică este justificată de interesul societății de a clarifica situația prin încheierea contractului de vânzare sau anularea lui. După această acțiune, clientul va fi contactat dacă și-a exprimat consimțământul pentru primirea altor oferte/comunicări comerciale.

Într-un termen rezonabil după achiziționarea unui bun sau serviciu (de regulă după 14 zile în care clientul poate returna produsul, retrăgându-se din contractul de vânzare) cumpărătorul poate fi contactat prin aceleași canale de comunicare agreate în momentul lansării comenzii, pentru transmiterea unui feedback/ review legat de bunul sau serviciul achiziționat. Astfel, clientul se implică activ în crearea de noi servicii și detalierea caracteristicilor bunurilor și informarea altor posibili cumpărători de pe site. Opiniile dvs. sunt atent analizate de angajații RTC care le utilizează ca ghid în alegerea produselor și gamei oferite clienților. 

10. Cookies

Site-ul www.rtc.ro  folosește cookie-uri, acestea fiind date stocate pe computerul, terminalul mobil sau alt echipament al utilizatorului, conținând informații despre acesta. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezintă un avantaj în folosul vizitatorilor, acesta permințând memorarea unor opțiuni de navigare în site precum limba în care se afișează site-ul, tip de filtre care se aplică la afișarea unor anumite pagini, memorarea numelui de utilizator și a parolei pentru un acces rapid la conținutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu înseamnă că utilizatorului îi va fi refuzat accesul de navigare în site, de citire a conținutului acestuia. Cu ajutorul cookies, proprietarii de site-uri pot monitoriza și segmenta interesele utilizatorilor față de anumite zone sau aplicații ale site-ului, fapt care le permite ulterior îmbunătățirea experienței de navigare, introducerea unui conținut relevant pentru utilizator etc.

Unii dintre partenerii noștri de afaceri folosesc cookies pe site-ul nostru, de exemplu cei care își fac publicitate. Cu toate acestea, nu avem acces și nici nu putem controla aceste cookies.

Cookies care, din punct de vedere tehnic, nu sunt obligatorii a fi stocate pe terminalul utilizatorului, vor fi folosite doar dacă utilizatorul își exprimă consimțământul expres și neechivoc în legatură cu acestea, prin bifarea categoriilor prezentate. Utilizatorul își va putea retrage consimțămantul în orice moment prin modificarea setărilor aferente browser-ului utilizat, în conformitate cu Politica noastră de Cookies.

Temeiul juridic al acestei actiuni este reprezentat de interesul legitim de a oferi permanent servicii îmbunătațite utilizatorilor site-ului RTC.

11. Link-urile
Acest site conține link-uri către alte site-uri. RTC Proffice Experience S.A. nu este responsabil de politica de confidențialitate practicată de aceștia. Vă recomandăm consultarea în prealabil a termenilor legali și a celorlalte informații referitoare la colectarea datelor cu caracter personal. Normele expuse in acest text se aplica doar în cazul datelor colectate pe acest site.

Pagina utilizează „plugin-uri” de la operatorii de rețele sociale (de ex.: www.facebook.com).

Folosim plugin-uri pentru a face legatura între site-ul www.RTC.ro și pagina oficială a companiei deschisă pe Facebook (https://www.facebook.com/prortc). Nu colectăm /stocam datele personale ale clienților prin intermediul plugin-urior, dar este posibil ca prin această legatură, clienții să poată vedea pe conturile lor de Facebook, o parte din prietenii lor care apreciază pagina RTC.

Deși există posibilitatea de a intra în contact cu un reprezentant RTC / administrator al paginii RTC de pe rețeaua de socializare, solicitarea informațiilor legate de statusul comenzii, disponibilitatea stocurilor, caracteristici tehnice ale produselor, reclamații, etc., trebuie să fie îndreptată către Departamentul Relații Clienți  la telefon:  021.408.21.00 (tarif normal în orice rețea). De asemenea, în cazul unor situații care presupun solicitarea și comunicarea unor date cu caracter personal sau alte informații sensibile, vă rugăm să adresați solicitarea către dpo@rtc.ro sau la adresa:  bd. Tudor Vladimirescu, nr. 29, AFI TECH PARK1, etaj 1, spațiul 1, sector 5, București.

12. Notificări și acțiuni privind informațiile despre utilizatori

La cererea scrisă a utilizatorilor, datată și semnată, expediată pe adresa RTC, acesta se obligă:

a)      să confirme solicitanților, dacă prelucrează sau nu date personale; acest lucru se face gratuit, o singură dată pe an;

b)      să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau să transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date;

c)       să transmită utilizatorului datele cu caracter personal care o privesc și pe care le-a furnizat RTC Proffice Experience S.A. într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat în vederea transmiterii acestora altui operator;

d)      să înceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, dacă acesta solicită acest lucru.

 

13. Comunicarea modificărilor

Dacă informațiile de identificare ale unui utilizator se schimbă (ca de exemplu codul poștal) sau dacă un utilizator dorește să renunțe la serviciile noastre, vom avea grijă să corectăm, actualizăm sau să eliminăm acele date personale care ne-au fost încredințate de către utilizator. Acest lucru poate fi realizat fie de pe pagina de înregistrare, fie prin email către adresa webco@rtc.ro.

Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicată către utilizatori prin email, astfel încât aceștia să fie întotdeauna informați cu privire la datele pe care le colectăm, cum le utilizăm și în ce circumstanțe, dacă există, le facem publice. Utilizatorii vor putea să fie sau nu de acord cu utilizarea informațiilor în alte scopuri. Vom utiliza datele în concordanță cu politica sub care au fost culese informațiile, conform cu Protecția datelor cu caracter personal, precum și cu Politica de securitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

14.  Securitate

Acest site adoptă toate măsurile de securitate necesare protejării datelor personale ale utilizatorilor noștri. În momentul completării datelor personale pe site-ul nostru, informațiile vor fi protejate atât offline cât și online.

Toate datele cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lăcățel, a cărui poziționare variază în funcție de tipul de browser utilizat (ex.: în partea de jos a ferestrei, dacă utilizați browser-ul Microsoft Internet Explorer sau în partea de sus a ferestrei, dacă utilizați browser-ul Google Chrome).

Fiind de acord cu prezentul document "Termeni și condiții de utilizare a site-ului www.rtc.ro ", utilizatorii își asumă în totalitate eventualele riscuri.

 

15. Jurisdictia. Legea aplicabila

Relațiile contractuale dintre părți vor fi guvernate de legea română. Litigiile care nu vor putea fi rezolvate pe cale amiabilă, vor fi înaintate spre soluționare instanțelor competente.

 

 

16. Alte informații

 • Pe site vor fi publicate periodic Regulamente ale campaniilor aflate în desfășurare; acestea descriu în detaliu termenii și condițiile speciale aplicabile fiecărei campanii și completează dispozițiile prezentului document " Termeni și condiții de utilizare a site-ului www.rtc.ro “.
 • Promoțiile afișate vor fi valabile pentru perioade limitate de timp, specificate pe pagina de prezentare a produselor / Regulamentele speciale și în limitele stocurilor disponibile.
 • RTC își rezervă dreptul de a completa și/sau modifica orice informație publicată pe site fără a anunța în prealabil utilizatorii site-ului.

17. Baza legală

Pentru mai multe informații, puteți accesa:

 • Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE;
 • Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice;
 • Ordonanţa urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii;
 • Legea nr. 148/2000 privind publicitatea;
 • Legea nr. 158/2008 privind publicitatea înșelătoare și publicitatea comparativă;
 • Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor;
 • Ordonanța nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață;
 • Ordonanța de urgență nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc;
 • Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.