Într-un sector cu un grad ridicat de pericol și o posibilitate crescută la accidentare, angajatorii trebuie să conștientizeze importanța siguranței. Pentru a-i ajuta să facă acest lucru și să mențină siguranța în orice mediu de lucru, folosind soluții complete, am dezvoltat un parteneriat puternic alături de Honeywell.

Descoperă în articolul nostru ce include un echipament complet de protecție, ce practici de prevenție recomandăm și cu ce soluții complete alimentează RTC și Honeywell spațiile de lucru.

Înainte de a fi demarată o nouă lucrare, este necesar ca toți angajații să dispună de un echipament complet ce include obligatoriu: mănuși pentru protecție, bocanci pentru siguranța picioarelor, antifon intern sau extern pentru reducerea impactului zgomotelor puternice și ochelari pentru protejarea vederii.

Lucrătorii trebuie să folosească un astfel de echipament, în primul rând, pentru a se proteja pe ei, dar și pentru a păstra integritatea produselor pe care le fabrică.

Anual, la nivel global, mai mult de 500 de milioane de lucrători folosesc echipamentele de protecție Honeywell. Dana Cîrstea, Honeywell Sales Manager, are prioritatea de a se asigura că lucrătorii de pe teren, cei din industriile din România și Bulgaria, își continuă activitatea în condiții de siguranță optime, folosind produsele și echipamentele esențiale. În acest articol, afli chiar de la Dana cum menții siguranța la locul de muncă și de ce practici simple de prevenție să ții cont atunci când ești în căutarea echipamentelor de protecție.

Parteneriatul care menține siguranța la locul de muncă

Honeywell își concentrează resursele pe inovație și construirea unui viitor mai bun. Este un partener RTC orientat către demersuri sustenabile și sănătoase, cu obiectivul comun de a asigura spații sigure în orice mediu de lucru.

100+ Years of Innovation at Honeywell

Cu o experiență de peste 100 de ani pe teren, Honeywell a dezvoltat și continuă să dezvolte inovații și proiecte ce susțin siguranța în diferite domenii de lucru prin: soluții de automatizare și control, management al proceselor industriale și sisteme pentru industria aerospațială și a transporturilor. Un exemplu ar fi parteneriatul de peste 60 de ani pe care Honeywell îl are cu NASA. Ei furnizează echipamente speciale și motoare pentru fiecare misiune spațială, contribuind cu inovații de-a lungul anilor.

În fața unei crize a forței de muncă calificate, angajatorii recunosc, acum mai mult ca oricând, impactul real al absenteismului generat de accidentele de muncă, inclusiv cele minore. Observăm o creștere accelerată a investițiilor în echipamente de protecție adecvate, care oferă  un nivel necesar de siguranță, dar și confort și ușurință în utilizare.

„Înțelegerea standardelor și reglementărilor de siguranță este un proces complex. Venim în sprijinul responsabililor cu siguranța muncii, asigurând ghiduri tehnice, consultanță și audit pe diversele linii de producție.” - Dana Cîrstea, Sales Manager Honeywell România și Bulgaria

Un exemplu specific ar fi dificultatea de a găsi cele mai adecvate mănuși pentru fiecare lucrător sau grup de lucrători, în funcție de activitatea pe care o practică. Pentru a simplifica procesul de selecție, Honeywell a dezvoltat instrumentul „SPS Glove Selector”. Acesta oferă o listă completă a substanțelor chimice la care trebuie să reziste mănușa. Angajatorul va tasta, sau căuta, în lista dată codul de substanță, apoi i se vor afișa opțiuni de mănuși, ce asigură protecție împotriva respectivelor substanțe chimice. După ce au fost selectate mănușile, cu ajutorul instrumentului dezvoltat de Honeywell, acestea pot fi comandate direct din platforma RTC.

SPS Glove Selector reprezintă rezultatul a peste 25 de ani de studii și 15,000 de teste chimice. Ne-am asigurat că acoperim în mare parte substanțele utilizate în mediile industriale.” - Dana Cîrstea, Sales Manager Honeywell România și Bulgaria

Încearcă acum: 🧤SPS Glove Selector🧤

 

Ce practici de prevenție recomandăm?
 

În multe situații, practicile de prevenție nu sunt îndeplinite în totalitate, pentru că echipamentele de protecție utilizate sunt departe de a avea eficiența optimă. O problemă în acest sens este că angajatorii se concentrează mai mult pe costuri reduse, și nu pe costurile de utilizare, generând astfel lipsa de eficiență. Alegerea de a comanda produse mai ieftine pe termen scurt poate duce la cheltuieli mai mari la finalul anului, datorită unui necesar frecvent de a înlocui lipsa protecției.

Cum poți preveni posibilele accidentări și cheltuielile frecvente? 

„Din experiența noastră, am constatat că oamenii nu folosesc echipamentul de protecție din două mari cauze: ori nu li s-a explicat corect care este utilitatea echipamentului, ori înțeleg care este utilitatea, dar acesta este de proastă calitate și atunci se creează disconfort. Disconfort ce îngreunează munca, ajungând într-un final ca angajatul să nu mai folosească echipamentul.” - Dana Cîrstea, Sales Manager Honeywell România și Bulgaria

O mare importanță o au echipamentele de protecție respiratorie. Aici măștile sau semi-măștile devin esențiale, fie în medii chimice cu vapori sau substanțe periculoase, fie în construcții, unde riscul de inhalare a particulelor nocive este evident. La fel ca în cazul mănușilor, există diverse tipuri de filtre potrivite în funcție de mediul și substanțele la care muncitorii sunt expuși.

De asemenea, se pune accentul la fel de mult și pe protecția ochilor și a capului. Ochelarii de protecție sunt importanți atât în industria construcțiilor, cât și în orice mediu unde există riscul de particule sau lichide periculoase, inclusiv în industria chimică. Adesea subestimată, dar extrem de importantă este și protecția auditivă, dat fiind faptul că pierderea auzului este ireversibilă.

Ce alte prevenții practice mai poți aplica în mediul de lucru?

  • Evaluările periodice ale riscurilor la locul de muncă
  • Implementarea procedurilor clare de lucru
  • Întreținerea regulată a echipamentelor de protecție

Dedicați misiunii de a oferi zile sigure la birou, toate echipamentele necesare de protecție Honeywell se găsesc în platforma soluțiilor complete! 👷

Prin click pe „Accept toate”, sunteti de acord ca putem colecta informatii privind navigarea pe site, in diverse scopuri, inclusiv: funcționalitate, statistici și marketing.