Curatarea laptopului in 5 pasi simpli

In birourile moderne, clasicul desktop a fost inlocuit de laptop. Avand avantajul portabilitatii si al performantei care de cele mai multe ori egaleaza desktopurile office, laptopul este principalul instrument de lucru in majoritatea companiilor din prezent. Daca te numeri printre cei care se folosesc de un laptop pentru sarcinile zilnice, astazi te vom invata cum sa ai grija de laptopul tau pentru a-l pastra in parametri de functionare optimi, evitand supraincalzirea acestuia sau chiar defectarea.

Iti recomandam sa urmezi pasii de mai jos in ordine, pentru a optine rezultate optime fara a fi nevoit sa repeti anumite operatiuni de mai multe ori. Asigura-te ca ai pregatite toate accesoriile necesare inainte de a incepe procesul de curatare. Vei avea nevoie de cateva lavete din microfibra sau orice alt material moale fara scame si o spuma de curatare a echipamentelor IT. Daca iti lipsesc lavetele, pot fi inlocuite cu servetele umede dedicate sau servetele pentru curatare universale. Servetele speciale pot fi folosite pentru a curata ecranul. Un spray cu aer comprimat pentru indepartarea prafului depus sub tastatura si in sistemul de racire al laptopului se va dovedi de mare ajutor. Ar fi bine sa ai la indemana si o pensula cu varf subtire pentru a dizloca mizeria si praful din locurile greu accesibile.

1 - Curatarea prafului depus in sistemul de racire al laptopului. Vei incepe cu acest pas deoarece praful eliminat din sistemul de racire se poate depune pe carcasa laptopului si in alte locuri pe care le-ai curatat deja.

Identifica orificiile folosite pentru a elimina aerul cald din interiorul laptopului. In functie de model, acestea pot fi in stanga, dreapta, spate sau dedesubtul laptopului. Foloseste spray cu aer comprimat pentru a elimina praful. Foloseste jeturi scurte, directionand de fiecare data jetul de aer in alta directie. Continua operatiunea pana indepartezi tot praful. Atentie!! Nu folosi jetul de aer direct pe componente electrice ale laptopului!

2 - Curatarea tastaturii. Vei dizloca praful, firmiturile si alte impuritati folosind o perie cu varf subtire. Dupa indepartarea acestor impuritati, vei folosi spray-ul cu aer comprimat pentru a indeparta praful ramas. Pentru a nu avaria tastatura, directioneaza jetul de aer comprimat de la distanta de 15-20 cm. Imparte zona tastaturii in mai multe segmente pentru a fi sigur ca nu omiti nicio zona. La final, sterge suprafata tastaturii cu o carpa moale din microfibre sau servetele pentru curatare. Acesta este momentul in care poti igieniza tastatura folosind o solutie dezinfectanta. Nu folosi produse abrazive sau produse chimice pentru curatare! Acestea vor afecta atat tastatura cat si carcasa laptopului!

3 - Curatarea carcasei. Este cel mai simplu si usor pas.  O carpa din microfibra sau servetele speciale si o spuma de curatare a echipamentului IT sunt suficiente. Daca laptopul este foarte murdar, poti folosi initial o carpa usor umeda. Dupa indepartarea murdariei persistente, foloseste spuma speciala si carpa din microfibra pentru a definitiva curatarea carcasei. Aplicand o solutie de igienizare, poti dezinfecta laptopul, pentru a elimina microbii. Nu folosi carpe abrazive, diluanti sau solutii de curatare chimice!

4 - Curatarea ecranului. Fiind o componenta sensibila, iti recomandam atentie si rabdare. Poti utiliza un kit pentru curatarea ecranului sau servetele speciale. Nu folosi carpe aspre, risti sa zgarii iremediabil ecranul ! Cu miscari circulare fara sa apesi in exces, indeparteaza murdaria de pe display. Continua pana la eliminarea completa a mizeriei si a urmelor de degete.

Asta e tot! Laptopul tau este curat si functioneaza din nou in parametri optimi. Acum poti sa te ocupi de optimizarea anumitor aspecte ale sistemului de operare pentru a obtine o crestere de performanta si viteza.  Cum?

5 - Optimizarea sistemului de operare. Instaland un program dedicat care curata si optimizeaza sistemul de operare si fisierele laptopului. CC Cleaner de exemplu, este o solutie simpla  si gratuita pentru a-ti curata si optimiza sistemul de operare, registrii, fisierele si browserul de internet. Foloseste-l de minim 2 ori pe luna pentru a mentine totul in forma maxima.

Ti-au fost de ajutor sfaturile noastre? Daca da, te asteptam cu un share si un like, pentru a afla si prietenii tai despre cei 5 pasi simpli de intretinere a laptopului !

Prin click pe „Accept toate”, sunteti de acord ca putem colecta informatii privind navigarea pe site, in diverse scopuri, inclusiv: funcționalitate, statistici și marketing.