Popularizam una dintre cele mai eficiente actiuni de bine pentru planeta - Simte Verde

Entuziasmul și responsabilitatea au alimentat dintotdeauna misiunea Simte Verde, inițiativa prin care ne-am propus să creștem implicarea pentru protejarea planetei. Și cu toate că, aceasta a fost mereu o prioritate pentru noi, acum toate elementele ce fac posibilă povestea Simte Verde, sunt acum împreună, într-un singur loc. 

Simte Verde este campania ce încurajează practici sustenabile, precum colectarea și reciclarea selectivă, economisirea energiei, reducerea deșeurilor, utilizarea produselor eco friendly și introducerea în flota RTC a mașinilor full electrice sau hibrid. 
 

Din 2018 și până în prezent am participat la diferite acțiuni ce susțin misiunea noastră. Alături de organizații și zeci de voluntari din întreaga țară am împădurit suprafețe de hectare, am colectat deșeuri și am creat un spațiu verde pentru toate produsele sustenabile pe platforma noastră online. 

În acest articol, explorăm întreaga campanie Simte Verde, poveștile din spatele produselor sustenabile din catalogul nostru și acțiunile la care am participat de-a lungul anilor. 

Acțiunile sustenabile în care ne-am implicat

O primă activitate din campania Simte Verde a fost cea alături de Asociația Carpathia. Activitatea ce a avut loc în Munții Leaota. Acolo, împreună cu mulți voluntari am împădurit o suprafață de 5 hectare.

Anul următor, am continuat în aceeași formulă, alături de Asociația Carpathia și 50 de colegi pentru a transforma parcela defrișată din zona Munții Făgăraș într-o nouă casă pentru puieții de brad.

În prezent: 

Colaborare cu Pădurea Copiilor

Inițiativa verde la care ne-am alăturat împreună cu partenerii noștri HP România, a fost cea din județul Ialomița, unde pe un teren degradat am plantat 5200 de copaci alături de mulți alți voluntari pentru Pădurea HP.

Colțul sustenabilității

 

Sunt peste 4000 de produse disponibile în platforma online, iar printre acestea clienții noștri regăsesc în catalogul RTC și produse prietenoase cu mediul. Încă de când am dat startul acestei campanii ne-am dorit o extindere a portofoliului produselor eco friendly. 

Acum, pe site-ul nostru regăsești un spațiu verde destinat tuturor produselor reciclate. 

Cum le găsești?

Acestea sunt semnalizate printr-un simbol cu frunză verde și pot fi regăsite chiar aici. Așa cum am spus, fiecare produs care face parte din campania Simte Verde are povestea sa. Vorbim de povești cu prosoape de hârtie ce au fost odată spice de grâu, frigidere vechi ce au fost reciclate în capsatoare și așa mai departe… 

Am strâns într-un singur loc soluțiile verzi. 

Mai jos le poți explora pe toate. 👇

https://www.rtc.ro/rtc-simte-verde

 

Tana Professionals 

Pionierul produselor sustenabile de curățare profesională.

Din dorința de a oferi mai departe un stil de viață sustenabil și durabil, Tana Professionals, reușește să înlăture ideea generală că un produs de curățenie nu poate fi și ecologic și eficient.

În luna iunie 2021, divizia profesională a Werner & Mertz a fost recunoscută drept pionierul produselor sustenabile de curățare profesională, fiind premiați cu medalia de platină pentru afaceri durabile de la renumita agenție de rating EcoVadis.

 

Kimberly-Clark

Ideale pentru utilizarea în orice mediu de lucru cu trafic intens.

Kimberly-Clark este unul dintre cei mai importanți producători de hârtie reciclată din lume. 

Misiunea lor este să reducă impactul asupra mediului fără a compromite eficiența produselor de igienă. Ceea ce și reușesc! Prosoapele Kimberly-Clark folosesc cu până la 17% mai puține fibre și sunt mai absorbante datorită tehnologiei inovatoare Airflex.

Partenerii noștri sunt orientați întotdeauna către inovarea produselor și a ambalajelor care reduc impactul asupra mediului pentru generațiile viitoare. 


Știai că un prosop de hârtie Kimberly-Clark a fost odată un spic de grâu?  O abordare excelentă și inovatoare pe care o folosesc este utilizarea paielor de grâu sau a produselor agricole în producerea prosoapelor și a rolelor de hârtie.



Steinbeis

Topuri de hârtie regândite pentru un viitor mai sustenabil. 

Cum duc hârtiile reciclate Steinbeis mai departe misiunea de a crea o lume mai sustenabilă? În momentul în care sunt produse hârtiile, valoroase resurse sunt economisite: lemn, energie, apă și reducerea emisiilor de carbon. Cu fiecare top de 500 de coli de hârtie reciclată fabricată se utilizează cu: 83% mai puțină apă, 72% mai puțină energie electrică și se reduc emisiile de dioxid de carbon cu 53% față de hârtia alba.

Novus

Cândva am fost un frigider! 

Pe bune! Pentru fabricarea capsatoarelor și perforatoarelor Novus re+new a fost folosit plasticul provenit din reciclarea frigiderelor vechi. Cum se întâmplă asta?

Materialele sunt reciclate și procesate de către o companie certificată, apoi sunt reintroduse în circuitul de producție ca materie primă. 

Celtex

De la fibrele obținute din păduri cultivate în mod responsabil până la utilizarea corectă a resurselor forestiere.

Celtex a luat măsuri concrete în ultimii ani pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a oferi soluții certificate, etice și durabile. Unul dintre principalele lor obiective este neutralitatea carbonului. Acțiunile lor sustenabile se concentrează pe reducerea continuă a emisiilor de CO2 asociate cu producția de hârtie și necesitățile energetice ale site-urilor lor de producție.

În recunoașterea acestor eforturi, în 2021, Celtex a fost numită una dintre primele 100 de companii la ediția Sustainability Award, promovat de Credit Suisse și Kon Group. Așa cum am spus mai sus, am creat un spațiu ECO, special pentru gama de produse din materiale reciclate. 

Am adus toate soluțiile verzi într-un singur loc, împreună, pentru a încuraja și mai mult clienții să Simtă Verde

Provocare pentru tine! 

Îți dorești să te implici alături de noi în misiunea Simte Verde? În momentul în care îți refaci stocul lunar, încearcă să umpli coșul de cumpărături doar cu produse din secțiunea ECO. 

 

Prin click pe „Accept toate”, sunteti de acord ca putem colecta informatii privind navigarea pe site, in diverse scopuri, inclusiv: funcționalitate, statistici și marketing.