Back to school-rechizite esentiale

Intocmirea listei de rechizite scolare iti da fiori? Stim ca presupune cateva ore bune de cautat, comparat si ales. Timpul, o resursa extrem de pretioasa pe care incercam sa o dozam cat mai eficient, nu este intotdeauna indeajuns. Pentru a te ajuta in structurarea unei liste de rechizite esentiale, in articolul de astazi iti propunem sugestiile si sfaturile noastre. Deci, ce trebuie sa includa lista de rechizite esentiale?

Ghiozdanul

Este cel mai important accesoriu, deci iti recomandam sa alegi un ghiozdan de calitate, avand in vedere ca este printre putinele articole scolare care nu trebuie inlocuite in fiecare an. In primul rand, asigura-te ca este usor. Un ghiozdan ideal cantareste maxim 1.5 kg.

Trebuie sa iei in calcul ca impreuna cu manualele si caietele, greutatea totala sa nu depaseasca 3-4 kg. Material impermeabil, cusaturi solide si fermoare rezistente. Pe cat posibil, orienteaza-te catre un ghiozdan cu spate ergonomic si bretele moi. Aceste atribute vor face ghiozdanul confortabil si nu vor afecta coloana vertebrala a elevului.

Caiete

Elevii din ciclul primar folosesc caietele tip 1 si caietele tip 2, caiete de matematica, bloc de desen, vocabular si un carnetel pentru comunicarea cadrului didactic cu parintii. Pentru copiii din ciclul gimnazial, va fi necesar cate un caiet pentru fiecare materie. Ca o masura de prevedere, adaugati cateva caiete in plus, nu se stie niciodata cand vor fi necesare. Pentru materiile speciale (muzica, geografie, biologie, etc), sunt necesare caiete dedicate veline si dictando.

Copertile pentru caiete 

Simple, colorate sau cu diverse modele, copertile sunt esentiale pentru a pastra aspectul curat si ingrijit al caietelor. Adaugati o coperta pentru fiecare caiet, plus cateva de rezerva.

Penarul

Cu cat mai simplu, cu atat mai bine. Tentatia copilului de a alege un penar mare, va poate influenta in alegere. In functie de necesarul instrumentelor de scris, alegeti un penar usor si compact. Pe langa reducerea greutatii din ghiozdan, retineti ca penarul cel mai probabil va fi schimbat anual.

Instrumentele de scris

Stilou, creioane negre, carioci, creioane colorate, radiera, rigla, ascutitoare pentru creioane, 3 pixuri (negru, verde, rosu), acuarele, pensule groase si subtiri. Este cel mai bine sa tineti cont de recomandarile Ministerului Educatiei, in ceea ce priveste necesarul de rechizite pentru elevii din ciclul primar. Nu exagerati cu aceste rechizite,nu faceti decat sa adaugati greutate suplimentara in ghiozdan. Dupa necesitati, puteti completa ulterior cu rechizite suplimentare (markere, compas, echer, lipici, etc)

Sfaturi:

Pe cat posibil, alegeti intotdeauna produse de calitate. Pe langa durabilitatea crescuta, rezultatele obtinute in utilizare vor fi mai bune.

Daca aveti deja rechizite vechi ramase din anii anteriori, triati ce poate fi folosit. Realizati astfel economii care pot fi investite in alegerea unui ghiozdan de calitate.

Incercati instrumentele de scris. Dupa ghiozdan, sunt cele mai importante accesorii. Elevul le va folosi zilnic, deci trebuie sa fie de o calitate superioara, cu finisaje bine realizate. Alegeti stilouri si pixuri cu profil ergonomic, astfel incat sa nu cauzeze bataturi.

Verificati calitatea hartiei din care sunt realizate caietele. Colile trebuie sa reziste stersaturilor, sa absoarba cerneala eficient si sa reziste uzurii.

Inainte de a incepe cautarea rechizitelor, stabiliti un buget clar, care nu va fi depasit. Tentatia de a cheltui inutil va fi mare, avand in vedere multitudinea de optiuni existente.

Evita reducerile la produsele de calitate inferioara! Chiar daca pretul de achizitie este mic, arareori calitatea este satisfacatoare. Produsele de calitate se vand de la sine fara a fi nevoie de reducerea pretului.

Prin click pe „Accept toate”, sunteti de acord ca putem colecta informatii privind navigarea pe site, in diverse scopuri, inclusiv: funcționalitate, statistici și marketing.