Ceaiul, a doua cea mai populara bautura din lume

Ceaiul este cea de-a doua bautura din lume din punct de vedere al popularitatii, dupa apa. Pare greu de crezut ca ceaiul devanseaza cafeaua in popularitate, dar sa nu uitam ca acesta are o prezenta mult mai veche in istorie si in cadrul unor culturi importante ce au plasat ceaiul in centrul obiceiurilor si al ritualurilor. Ceaiul are efecte benefice dovedite asupra organismului uman si ne poate incanta in fiecare zi cu arome deosebite si clipe de relaxare.

Pentru zile de iarna reci si mohorate sau pentru zile caniculare de vara, ceaiul poate inlocui cafeaua si bauturile racoritoare, avand un efect benefic asupra starii de spirit. Ceaiul ofera o gama spectaculoasa de arome, savoare si varietate. Pentru fiecare zi la birou sau acasa, pentru fiecare discutie sau stare de spirit vei gasi un ceai care sa se integreze perfect.

Ceaiul este cu siguranta sanatos, fiind obtinut si preparat din ingrediente naturale. Este recomandat consumul constant al mai multor varietati de ceai, fiecare sortiment avand beneficii specifice pentru sanatate. Fiecare dintre noi a gustat macar o singura data un ceai aromat, fie in cadrul unei discutii, fie incercand sa vindece raceala. Ceaiul are proprietati curative ce ne pot ajuta in tratarea sau prevenirea multor afectiuni. De la consumatorii cu experienta sau de la persoane avizate stim cu totii ca ceaiurile si infuziile obtinute din anumite plante ne ajuta in pastrarea sau recuperarea sanatatii si a starii de bine. Totusi, majoritatea ne amintim de ceai, doar in perioadele de iarna cand suntem raciti sau dorim sa ne incalzim.

Dintre toate tipurile de ceai existente sunt considerate ca fiind pure ceaiurile: verde, negru si alb. Dimineata, este recomandat consumul de ceai negru. Acesta, prin continutul de cofeina, invioreaza si ofera plusul de energie pentru a-ti incepe ziua cu buna dispozitie si optimism. Ceaiul verde si cel alb pot fi consumate pe parcursul intregii zile, fiind un tonic bun pentru mentinerea tonusului si a energiei.

Pentru a te convinge de farmecul si beneficiile sale, iata cateva aspecte mai putin cunoscute ale consumului de ceai:

- Ceaiul contribuie la repararea celulelelor corpului. Prin antioxidantii continuti, ajuta la regenerarea corpului.

- Asimilarea cafeinei din ceai este mai sanatoasa fata de cafeina oferita de cafea. O cana de ceai poate contine chiar si o treime din cafeina unei cani de cafea.

- In multe tari ale lumii ceaiul face parte din rutina zilnica, fiind integrat in cultura si in diferitele obiceiuri locale.

- Exista aproximativ 1500 de tipuri diferite de ceai.

- Creierul tau functioneaza mai bine daca consumi ceai! Continand L-teanina, o cana de ceai contribuie la reducerea stresului, relaxand creierul si crescand capacitatea de memorare si concentrare.

- Este recomandat sa bei ceai neindulcit, pentru a te desfata cu adevarat de aroma oferita. Dacă totusi simti nevoia unui indulcitor, foloseste miere.

Daca te-am convins de beneficiile consumului de ceai, poti avea o experienta plina de gust si savoare cu ceaiurile Lipton, prezente in portofoliul RTC. Poti alege sortimente aromate de ceai verde, ceai negru, ceai piramida, infuzii cu arome fructate sau poti incerca toate variantele alegand cutia Lipton care continte toate tipurile de ceai enumerate mai sus. Pana la sfarsitul lunii Mai, poti beneficia de bonusurile atractive oferite la achizitia diferitelor sortimente de ceai Lipton.

 

Prin click pe „Accept toate”, sunteti de acord ca putem colecta informatii privind navigarea pe site, in diverse scopuri, inclusiv: funcționalitate, statistici și marketing.