Echipamentul de protectie - o necesitate

Indiferent de mediul sau domeniul in care ne desfasuram munca, siguranta este foarte importanta! Masurile corespunzatoare de prevenire si reducere a accidentelor, atentia continua, echipamentul adecvat si instructajul periodic al personalului, ne vor ajuta sa evitam accidentele sau situatiile periculoase. Iti prezentam argumentele principale in favoarea echipamentelor de protectie din portofoliul RTC:

Echipamentul de protectie reduce numarul incidentelor.

Prin instructajul si informarea corecta in privinta utilizarii echipamentului de protectie, muncitorii vor putea contribui la imbunatatirea sigurantei si reducerea accidentelor de munca, deprinzand modalitati de a se proteja, chiar daca initial acestia nu considerau necesara purtarea de echipament de protectie.

Echipamentul de protectie protejeaza eficient.

Dotarea unui muncitor cu echipament de protectie, va reduce semnificativ riscul de accidentari si in unele cazuri va atenua rezultatul accidentelor. Coroborata cu o instruire constanta, purtarea echipamentului de protectie este cea mai importanta masura de protectie de care dispune un muncitor. Calitatea echipamentului si adaptarea sa la scenariile de risc, vor contribui, suplimentar, la diminuarea semnificativa a accidentelor. Astfel, in scenariul caderii unui obiect contondent de la inaltime, un muncitor echipat cu casca de protectie va fi mai mai protejat fata de un muncitor care lucreaza cu capul descoperit.

Echipamentul de protectie este o investitie cu rezultate indelungate.

Evitarea accidentarilor se traduce in eficienta crescuta si economii de buget. De ce? Un incident soldat cu accidentarea unui muncitor va genera timpi morti, acesta avand nevoie de un inlocuitor in perioada recuperarii. Nu intotdeauna inlocuitorul va fi specializat pentru postul respectiv, de aici aparand cheltuieli neprevazute si timp suplimentar necesar pentru invatare si indeplinirea sarcinilor. Nu ar trebui sa fie un secret pentru niciun administrator de firma faptul ca, echipamentul de protectie este o investitie cu rezultate dovedite in timp.

Impact pozitiv asupra moralului.

Studiile din domeniu au confirmat ca un muncitor care se simte in siguranta la locul de munca, fiind dotat cu echipament corespunzator, are un moral pozitiv, fiind astfel mai productiv. Sansele ca un angajat sa recomande cunoscutilor firma la care lucreaza cresc, in functie de facilitatile pe care aceasta le pune la dispozitia angajatilor sai. Investind in echipament de protectie, un administrator de firma isi creste sansele de a gasi si angaja personal calificat.

RTC iti pune la dispozitie echipament de protectie certificat, de la producatori specializati. Consultantii nostri sunt pregatiti sa iti ofere consiliere profesionala in alegerea echipamentului potrivit domeniului de activitate al firmei tale!

 

Prin click pe „Accept toate”, sunteti de acord ca putem colecta informatii privind navigarea pe site, in diverse scopuri, inclusiv: funcționalitate, statistici și marketing.