Implica-te alaturi de noi! Maratonul de inot, are nevoie de ajutorul tau.

"Maratonul celor 24 de ore de inot" este o competitie care are loc anual la Brasov, la inceputul lunii mai. Competitia, inscrisa in calendarul Federatiei Romane Sportul Pentru Toti, este o competitie sportiva de masa, pentru participare, neexistand restrictii de varsta sau sex. Evenimentul este organizat de domnul Horia Ionut, prin intermediul Clubului Sportiv  Sami Brasov. Prima editie a maratonului a avut loc in anul 1993, la acel moment fiind inscrise sase echipe. In prezent, la ultima editie desfasurata in anul 2018,  numarul echipelor participante a ajuns la cifra de 20. Recordul competitiei a fost stabilit in anul 2017, la editia a XXIII-a, de catre echipa participanta „Hyperion All Stars Brasov”, aceasta incheind competitia cu  incredibilul rezultat de 108.300 km.    

Anul acesta, evenimentul se va desfasura in perioada 18-19 mai 2019, la bazinul olimpic din Brasov. Startul va fi dat la ora 10:00, in data de 18 mai, iar maratonul se va incheia la ora 10:00 in data de 19 mai.

Echipa Asociatiei Totul Pentru Tine este formata ca si in anul precedent din 14 participanti: 6 concurenti cu handicap locomotor, 6 concurenti fara handicap, 2 rezerve. In semn de solidaritate, Domnul Serban Oarza, CEO al RTC PROFFICE EXPERIENCE S.A. s-a alaturat echipei. Pe toata durata competitiei, se va inota in sistem „stafeta” timp de 24 de ore. Fiecare concurent va inota cate o jumatate de ora, predand la finalul celor 30 de minute stafeta unui alt coechipier. Astfel, participantii inoata 4 etape distincte a cate o jumatate de ora la intervele de 6 ore, pe durata de 24 de ore a concursului. Stilul de inot este la libera alegere a concurentilor.

Maratonul celor 24 de ore de inot, are ca scop strangerea fondurilor necesare pentru organizarea a doua tabere pentru copiii cu dizabilitati, in perioada august-septembrie 2019. Participantii la taberele respective (una la mare, cealalta la munte) vor fi instruiti impreuna cu apartinatorii acestora, pentru a dobandi noi cunostinte si abilitati, legate de utilizarea corecta a echipamentelor asistive. Suplimentar, vor fi organizate seminarii si workshop-uri avand ca subiect mentinerea unui stil de viata activ si sanatos.

Asociatia Totul Pentru Tine:

Dezvoltata in doua directii distincte (o ramura dedicata activitatilor sportive si o ramura axata pe mentorat, traininguri si actiuni motivationale) Asociatia Totul pentru Tine este o organizatie non-guvernamentala fondata in anul 2014 avand ca obiect de activitate, dezvoltarea de programe si proiecte in sprijinul persoanelor cu dizabilitati fizice. Activitatea principala a asociatiei este dezvoltarea activitatilor sportive pentru persoane cu handicap locomotor, acesta fiind cel mai facil mod de a demonstrara abilitatile ale acestora.

Asociatia este rezultatul initiativei luate de 3 prieteni cu dizabilitati (Ghiorghi Filip, Elena Filip, Lucian Negoita) acestia dorind sa-si depaseasca limitele, ajutand in acelasi timp si alte persoane aflate in situatii similare. In cei cinci ani de activitate, Asociatia Totul Pentru Tine a organizat si implementat numeroase proiecte in sprijinul persoanelor cu dizabilitati, in deplina concordanta cu obiectivele de a promova activitatile sportive in randul persoanelor cu dizabilitati si de a incuraja includerea acestora in societate. 

RTC Proffice Experience, in continuarea initiativelor sale umanitare, sustine si anul acesta Asociatia Totul Pentru Tine, donand fonduri necesare in organizarea si sustinerea evenimentului.

Poti sa sustii si tu atat evenimentul cat si Asociatia Totul Pentru Tine, donand AICI.

 

Prin click pe „Accept toate”, sunteti de acord ca putem colecta informatii privind navigarea pe site, in diverse scopuri, inclusiv: funcționalitate, statistici și marketing.