Puterea de a nu te opri

Ni se intampla tuturor sa ne consideram invincibili, nefiind constienti de avantajele avute in fiecare zi, avantaje pe care le consideram banale. Ne gandim prea rar la greutatile intampinate de oamenii cu dizabilitati, oameni curajosi si puternici, oameni care reusesc sa performeze imobilizati in scaunul rulant. Astazi, va vom povesti despre Filip Ghiorghi, presedinte al Asociatiei Totul Pentru Tine, un exemplu perfect de rabdare, vointa, optimism si incredere nezdruncinata.  

O viata noua

La 23 de ani, Filip, in urma unui accident nefericit a ramas imobilizat in scaunul rulant. La varsta la care alti tineri inca se gandesc la prezentul fara griji, Filip a trebuit sa depaseasca cel mai dificil moment din viata unui tanar: realitatea dureroasa ca nu va mai merge pe propriile picioare niciodata. In spital, trecand prin doua operatii, una la cap si cealalta la coloana, si-a promis ca va fi mai bun, depasind momentul critic in  care se afla. Imobilizat la pat pentru 5 luni, si-a dus lupta interioara cu intrebarile, cu viata si cu el insusi. A reusit, chiar daca nu i-a fost usor. A inceput o viata noua, s-a reinventat si s-a reorganizat pentru a nu-si limita viata de zi cu zi. A reusit sa schimbe perceptia familiei si a prietenilor, demonstrand ca scaunul rulant nu este un obstacol in calea visurilor sale.

Sansa de a alege

In desele sale vizite la spital, Filip a fost selectat sa participe in cadrul unei tabere pentru persoanele cu dizabilitati, loc in care a intalnit oameni aflati in aceeasi situatie. A invatat lucruri noi despre oamenii din jur, despre conditia lui si a aflat modalitati de a depasi bariera scaunului rulant. Tot in cadrul taberei a concurat la primele sale concursuri sportive (tenis de masa, alergare, tir cu arcul) si a descoperit cu surprindere ca poate sa inoate. Vointa de care a dat dovada si implicarea activa l-au facut remarcat, fiind chemat pentru a participa la o a doua tabara. De data aceasta insa in loc de participant a fost instructor, insufland altor persoane speranta, putere si determinare. Tot in calitate de instructor a lucrat in cadrul atelierului de scaune rulante, rezultatul muncii mergand catre persoanele tinere aflate in situatii similare. Parca pentru a-si dovedi ca imposibilul este doar un cuvant atunci cand vrei cu adevarat sa poti, Filip impreuna cu alti tineri a facut parte din prima selectionata a Romaniei pentru un meci de baschet in scaun rulant concurand cu  echipei Albaniei.

Sportul ca mod de viata

Maratonul celor 24 ore de inot de la Brasov, primii 42 de km alergati in cadrul unui maraton, crosuri, semimaratoane, baschet in scaun rulant, tenis de masa, tenis, inot. Filip nu s-a intrebat niciodata unde sa se opreasca, sportul devenind o parte importanta din viata lui.

A fost cucerit de tirul cu arcul, sportul care l-a ajutat sa se cunoasca mai bine si sa lupte cu temerile si emotiile. Astfel, a participat la Para Archery European Cup din Olbia Sardinia-Italia, unde a ocupat locul II pe echipe si locul II la echipe mixt. In 2017 a organizat impreuna cu Comitetul National Paralimpic Roman, un campionat national de tir cu arcul la care au participat 25 de concurenti, unii dintre acestia fiind adversarii lui Filip in competitiile nationale.

Impreuna vom reusi

In prezent, Filip este presedintele Asociatiei Totul Pentru Tine, organizand evenimente destinate persoanelor cu dizabilitati, fiind implicat activ in proiecte umanitare si sociale. Menite sa usureze integrarea in societate a persoanelor cu dizabilitati si sa ajute aceste persoane in drumul dificil catre acceptare si refacere a vietii, evenimentele organizate de Filip prin organizatia sa, au nevoie de ajutorul nostru.

Va puteti implica alaturi de noi, sustinand:

CAMPIONATUL NATIONAL DE TIR CU ARCUL PENTRU PERSOANE CU DIZABILITATI

In perioada 14-15 Septembrie 2018, se va desfasura Campionatul National de Tir cu Arcul destinat persoanelor cu dizabilitati fizice. Evenimentul va avea loc pe unul din terenurile Stadionului Olimpia Bucuresti. Scopul proiectului este de a promova sportul ca factor de mentinere a sanatatii si ameliorare a tulburarilor functionale, de reintegrare sociala si de selectie a celor mai buni sportivi paralimpici pentru a reprezenta Romania in concursurile internationale.

Filip si Asociatia Totul Pentru Tine au nevoie de ajutor in organizarea acestui Campionat National de Tir cu Arcul pentru persoane cu dizabilitati. Suma necesara pentru a acoperi cheltuielile generate de proiect este de 12000 RON. In aceasta suma se regasesc costurile pentru ambulanta, inchirierea echipamentului, transportul sportivilor, cazare, catering, consumabile.

Va invitam ca, alaturi de RTC sa sustineti proiectul lui Filip Ghiorghi si al Asociatiei Totul Pentru Tine !

Donatiile se pot face in contul:

RO47INGB0000999904137309 ING BANK – Sucursala Sebastian

 

Prin click pe „Accept toate”, sunteti de acord ca putem colecta informatii privind navigarea pe site, in diverse scopuri, inclusiv: funcționalitate, statistici și marketing.