Principalele tipuri de echipament de protectie

Echipamentul de protectie este esential in mediile de lucru predispuse la accidentari. Purtarea echipamentului de protectie trebuie sa fie parte din rutina zilnica a unui lucrator, echiparea corecta a acestuia, fiind obligatorie.
Iti prezentam echipamentul de protectie esential, disponibil in oferta RTC:

Casti:

Protectia capului este obligatorie in industria de constructii, precum si in alte domenii unde riscul de accidentare a capului este semnificativ. Prin echiparea muncitorilor sau a vizitatorilor cu casti de protectie, riscul incidentelor si al accidentarilor este scazut. Proiectate pentru a absorbi impactul si a-l disipa eficient, castile de protectie sunt un echipament de protectie de baza, cu rezultate dovedite.

Manusi:

Obligatorii in unele domenii, recomandate in altele, manusile de protectie au rolul de a proteja lucratorii sau de a mentine si imbunatati gradele de igiena cerute de anumite domenii de activitate. Electrostatice, sterile, de unica folosinta, termorezistente, rezistente la impact sau cu strat aderent, manusile de protectie, previn ranile mainilor cauzate de activitati de munca grele si protejeaza lucratorii de accidentari.

Masti:

Obligatorii in mediile toxice sau cu potential otravitor, mastile de protectie sunt utilizate cu preponderenta in industria chimica. Prin intermediul diferitelor tipuri de filtre, mastile sunt foarte versatile, putand fi folosite intr-o multitudine de alte scenarii (mediul alimentar, constructii, farmaceutic, etc).

Protectie auditiva:

Cunoscute ca antifoane, protectiile auditive au rolul de a proteja auzul de zgomotele care pot leza timpanul. Nepurtarea antifoanelor in mediile cu un zgomot de peste 85 decibeli, conduce la deteriorarea timpanului, in timp, putandu-se solda cu pierderea partiala sau totala a auzului. Astfel, antifoanele sunt deosebit de importante, fiind de nelipsit din dotarea personalului lucrator in mediile dominate de zgomotul puternic.

Protectia ochilor:

Prezenti intr-o gama larga, cu aplicabilitate in multiple medii, ochelarii de protectie au aparut din necesitatea de a proteja ochii impotriva prafului, radiatiilor nocive sau obiectelor straine rezultate in urma activitatilor de prelucrare a materialelor. Tratati antiaburire, antizgariere, dotati cu filtre UV sau strat heliomat, ochelarii de protectie, reduc sau elimina complet o gama larga de incidente la care sunt predispusi lucratorii.

Imbracamintea si incaltamintea de protectie:

Imbracamintea de protectie, are atat rolul de a proteja cat si de a semnaliza prezenta. In functie de mediul de lucru, imbracamintea de protectie este realizata din materiale izolatoare sau filtrante, cu rol de a proteja fie lucratorul, fie mediul de lucru. Adaptarea imbracamintei la mediul de lucru, reduce drastic riscul accidentarilor si creste atat confortul cat si productivitatea lucratorilor.

Incaltamintea de protectie, elimina accidentele cauzate de obiectele ascutite sau taioase pe care se calca din neatentie. De asemenea, reduce consistent accidentele cauzate de caderea obiectelor cu o greutate medie peste picioare.

 

Prin click pe „Accept toate”, sunteti de acord ca putem colecta informatii privind navigarea pe site, in diverse scopuri, inclusiv: funcționalitate, statistici și marketing.