Zambete pentru o zi buna la birou

Cum se desfasoara viata ta dupa ce pleci de la birou? Te relaxezi? Ai momentele tale de rasfat si liniste? Reusesti sa iti regasesti zambetul dupa o zi obositoare? Din pacate, din ce in ce mai multe persoane nu reusesc sa separe viata profesionala de  cea personala, aducand in viata de dupa program stresul, oboseala sau problemele aparute la birou.

Zambete pentru o zi buna la birou

Avansul tehnologic exploziv, impreuna cu avalansa de informatii care ne solicita atentia, fac parte din viata omului modern, o viata care uneori, ne oboseste lasandu-ne fara energie. Ce putem face pentru a fi relaxati, optimisti si plini de energie? Este greu sa iti incepi ziua zambind, optimist si relaxat, pastrand o stare buna de spirit atat la birou cat si dupa terminarea programului? Ei bine, nu este atat de greu pe cat ai crede.

Sfarsitul programului de munca, coincide cu inceputul timpului tau liber deci, profita cat mai mult de orele respective. Chiar daca pare un cliseu, uneori nu este bine sa te gandesti prea mult la ce anume sa faci. La momentul actual, exista atat de multe optiuni de a face sau a nu face ceva, incat gandindu-te prea mult la optiuni, sunt sanse mari sa nu alegi niciuna. O plimbare prin parc, experimentatul unei retete noi (nu te descuraja daca se lasa cu fum si tigai arse 😊), o carte buna sau o runda de exercitii fizice, sunt toate alegeri bune care iti vor permite sa lasi deoparte grijile de la birou si sa te relaxezi.

Daca nu poti sta 10-15 minute fara sa iti verifici notificarile, sunt sanse destul de mari sa fii dependent de telefonul mobil. Tot mai multe studii confirma faptul ca telefonul mobil reduce interactiunea fizica si sociala intre oameni. Telefonul mobil folosit in exces este o bariera intre utilizator si lume. Deci, pune-l deoparte si uita macar pentru cateva ore de Facebook, Instagram, Youtube, Whatsapp. Renuntand la telefon, vei redescoperi mediul inconjurator, placerea discutiilor “live” si vei avea mai mult timp liber pe care sa-l folosesti in activitati benefice.

O plimbare prin parc te ajuta sa elimini agitatia acumulata in timpul zilei, efectele benefice ale activitatilor in aer liber fiind dovedite de numeroase studii. Iesi in natura de minim 1-2 ori pe saptamana pentru a combate sedentarismul muncii de birou. Alearga, plimba-te cu bicicleta sau ia-ti cateva momente de respiro in care pur si simplu te bucuri de moment. In niciun caz nu te multumi cu seri petrecute in fata televizorului.

“Traim atatea vieti cate carti citim” spunea scriitorul Mario Vargas Llosa si avea dreptate. O evadare in povestea fascinanta a unei carti, te va ajuta de cele mai multe ori sa reduci stresul si nelinistea. O ora de lectura poate face minuni, fiind o alternativa foarte buna la clasicul televizor sau smartphone. Poti invata o limba straina sau poti deprinde noi abilitati, acordand lecturii o ora din timpul tau.

Sfarsitul programului de la birou, poate fi inceputul unei aventuri alaturi de familie sau prieteni. Explorarea orasului in cautare de nou, negocierea unei proprietati in jocul Monopoly, hohote de ras cauzate de o gluma buna sau o seara maraton cu filmele preferate. Timpul petrecut impreuna cu familia si prietenii, iti va da o stare de bine si de implinire, fiind poate cea mai simpla si mai placuta modalitate de a incheia ziua cu zambetul pe buze.

Daca in majoritatea programului de la birou iti petreci timpul stand pe scaun, este recomandat ca dupa program, de minim doua ori pe saptamana sa faci miscare. O sesiune de fitness sau de inot va “topi” efectele negative ale statului pe scaun pentru perioade lungi de timp, incarcandu-te cu energie si voie buna. Atentie totusi sa nu exagerezi cu efortul depus, pentru ca vei fi obosit a doua zi.

Investeste timp si rabdare intr-un program de dezvoltare personala. Chiar daca nu pare niciodata indeajuns, timpul liber poate fi folosit pentru a-ti perfectiona abilitatile si a deprinde unele noi. Investind in tine, investesti in viitor si in noi oportunitati de cariera.

Tu ce parere ai? Asa-i ca putem avea o zi buna si dupa terminarea programului?

Prin click pe „Accept toate”, sunteti de acord ca putem colecta informatii privind navigarea pe site, in diverse scopuri, inclusiv: funcționalitate, statistici și marketing.